Egyszerű, gyors szülinapi sajttorta recept nőknek

Kategória: Sütemény receptek
Egyszerű, gyors szülinapi sajttorta recept nőknek thumbnail

Ez a recept ideális olyan nők számára, akik gyorsan szeretnének ünnepi tortát készíteni, de a látvány és az íz tekintetében sem kötnek kompromisszumot.

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 200 g háztartási keksz (aprítva)
  • 100 g olvasztott vaj

Krémhez:

  • 600 g krémsajt (pl. mascarpone)
  • 200 g cukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 200 ml tejszín (habtejszín az állagért)

Díszítéshez:

  • Friss gyümölcs (eper, áfonya, málna, vagy akár szezonális gyümölcsök)
  • Tejszínhab

Nem minden nő szeret használni tejszínhabot tortadíszítésre. Én is ezt a tábort erősítem. Lehet egyszerűbb megoldás, de a marcipán díszek számomra megkönnyítik a munkát a tortadíszítésnél.

Készítés:

  1. Az alap elkészítése: Az aprított kekszet egy tálba tesszük, és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük 10-15 percre, hogy megdermedjen.
  2. A krém elkészítése: A krémsajtot és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, minden tojás után jól elkeverve. Beleöntjük a vaníliát és a citromlevet, majd hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet simára keverjük.
  3. Sütés: A krémet az előkészített keksz alapra öntjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Ha a torta közepe kissé remegős marad, nem baj, hűlés közben megszilárdul.
  4. Díszítés: Miután a torta teljesen kihűlt, friss gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük, hogy igazán ünnepi megjelenést kapjon.

Ez a sajttorta elegáns és ízletes, így tökéletes választás születésnapi ünneplésre. Ráadásul gyorsan elkészül, így időt spórolhatunk vele, miközben garantáltan lenyűgözzük az ünnepeltet és a vendégeket is.