Ez a recept ideális olyan nők számára, akik gyorsan szeretnének ünnepi tortát készíteni, de a látvány és az íz tekintetében sem kötnek kompromisszumot.
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 200 g háztartási keksz (aprítva)
- 100 g olvasztott vaj
Krémhez:
- 600 g krémsajt (pl. mascarpone)
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 200 ml tejszín (habtejszín az állagért)
Díszítéshez:
- Friss gyümölcs (eper, áfonya, málna, vagy akár szezonális gyümölcsök)
- Tejszínhab
Nem minden nő szeret használni tejszínhabot tortadíszítésre. Én is ezt a tábort erősítem. Lehet egyszerűbb megoldás, de a marcipán díszek számomra megkönnyítik a munkát a tortadíszítésnél.
Készítés:
- Az alap elkészítése: Az aprított kekszet egy tálba tesszük, és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük 10-15 percre, hogy megdermedjen.
- A krém elkészítése: A krémsajtot és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, minden tojás után jól elkeverve. Beleöntjük a vaníliát és a citromlevet, majd hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet simára keverjük.
- Sütés: A krémet az előkészített keksz alapra öntjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Ha a torta közepe kissé remegős marad, nem baj, hűlés közben megszilárdul.
- Díszítés: Miután a torta teljesen kihűlt, friss gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük, hogy igazán ünnepi megjelenést kapjon.
Ez a sajttorta elegáns és ízletes, így tökéletes választás születésnapi ünneplésre. Ráadásul gyorsan elkészül, így időt spórolhatunk vele, miközben garantáltan lenyűgözzük az ünnepeltet és a vendégeket is.