Ez a sütés nélküli kókuszgolyó recept a lehető legkevesebb és legolcsóbb alapanyagból készül. Egyszerű elkészítése miatt kiváló választás, ha sütni nincs kedved vagy nincs sütőd otthon. Ezek a finom és ízletes golyók tökéletesek lehetnek desszertként, vagy akár bulik és összejövetelek édességeiként is.
Hozzávalók
- 200 g darált keksz (pl. háztartási keksz vagy babapiskóta)
- 100 g reszelt kókusz
- 100 g porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 100 g vaj
- 2 evőkanál tej
Elkészítés
- Egy nagy tálba helyezd a darált kekszet, a reszelt kókuszt, a porcukrot és a kakaóport. Alaposan keverd össze, hogy jól eloszlanak az alapanyagok.
- Egy kisebb lábasban olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon. Amikor teljesen felolvadt, vedd le a tűzről.
- Öntsd a felolvasztott vajat a kekszes-kókuszos keverékhez. Keverd jól össze, hogy az alapanyagok jól összeálljanak.
- Adj hozzá két evőkanál tejet a masszához. Így a kókuszgolyók könnyebben formázhatók lesznek, és a massza jobban összeáll.
- A masszát tedd hűtőbe kb. 30 percre, hogy kicsit megdermedjen és könnyebb legyen golyókat formázni belőle.
- Vegyél ki egy evőkanálnyi mennyiséget a masszából, és formázz belőle egy kis golyót a tenyeredben. Ismételd meg ezt az összes masszával.
- Ha szeretnéd, forgasd meg a kész kókuszgolyókat még kókuszreszelékben vagy porcukorban, hogy szebb legyen a megjelenésük.
- Helyezd a kész kókuszgolyókat egy tálba vagy egy sütőpapírral bélelt tálcára.
- Tedd vissza a kókuszgolyókat a hűtőbe, és hagyd őket legalább 1-2 órán keresztül dermedni és keményedni.
- A sütés nélküli kókuszgolyók készen vannak! Tálald őket és élvezd a finom, kókuszos ízüket.
Tárolás
A sütés nélküli kókuszgolyókat általában hűtőben tároljuk, hogy megtartsák a formájukat és a frissességüket. Általában a hűtőben tárolva akár 1-2 hétig is elállnak, ha megfelelően le vannak zárva vagy légmentesen le vannak csomagolva. Azonban javasolt néhány napon belül elfogyasztani őket, hogy az ízük és textúrájuk a legjobb legyen.
Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, akkor a kókuszgolyókat le is fagyaszthatod. Hűvös, légmentesen zárható edénybe helyezd őket, majd tedd őket a fagyasztóba. Fagyasztva akár 1-2 hónapig is eltarthatod őket. Ha szeretnéd fogyasztani, egyszerűen vedd ki a fagyasztóból, és hagyd kiolvadni a hűtőben, mielőtt tálalod.
Fontos megjegyezni, hogy a tárolási idő mindig függ az alapanyagok minőségétől, a környezeti hőmérséklettől és a higiéniai körülményektől. Mindig ellenőrizd az állapotukat és az ízüket, mielőtt fogyasztásra kínálnád.
Jó étvágyat! YumYum!