A bögrés piskóta egy egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény, amely mindig sikert arat. A recepthez csak néhány hozzávalóra van szükséged, és a sütési idő is nagyon rövid. A bögrés piskóta tökéletes desszert egy gyors ebéd vagy vacsora után, vagy akár egy ünnepi alkalomra is. A bögrés piskóta rendkívül variálható, így tetszés szerint ízesíthetjük gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal vagy akár mogyorókrémmel is.
Mennyi idő elkészíteni a bögrés piskótát?
A bögrés piskóta elkészítése villámgyors!
Előkészítés: 5 perc
Sütési idő: 2-3 perc
Milyen eszközök szükségesek?
Ezt a receptet úgy alkottuk meg, hogy a lehető legkevesebb eszköz, hozzávaló is elég legyen a bögrés piskóta elkészítéséhez.
- 1 darab bögre
- 1 darab kis tál vagy egy bögre
- 1 habverő (vagy tejhabosító)
- 1 db teáskanál
- 1 darab evőkanál
- Mikrohullámú sütő
Hozzávalók
Most egy bögényi piskótához nézzük meg az alapanyagokat!
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál porcukor
- 1 csipet só
Bögrés piskóta elkészítése
Ebben a pár lépésben megnézzük, hogyan kell jól elkészíteni a bögrés piskótát.
- Törjük fel a tojást úgy, hogy a tojás fehérjét és a sárgáját különválasszuk. Célszerű a tojásfehérjét egy kis tálba tenni, ha nincs tejhabosítónk.
- A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót.
- A tojásfehérjét habbá verjük. Ez kb 2-3 perc alatt megvan.
- A tojás sárgájához hozzáadjuk a teáskanál porcukrot.
- A habhoz hozzáadjuk óvatosan a cukros tojássárgáját. Figyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot!
- Végén jöhet az evőkanál liszt. Ezt is óvatosan dolgozzuk el.
- Az elkészült masszát 2-3 percre behelyezzük a mikrohullámú sütőbe sütni.
Tipp
Bögrés sütemények készítéséhez nagyon hasznos egy tejhabosító. Ezzel gyorsabban és kényelmesebben felverhetjük a tojásfehérjéből a habot.