A sütés szerelmeseinek: Gyors Bögrés Piskóta Recept!

A sütés szerelmeseinek: Gyors Bögrés Piskóta Recept!
 thumbnail

A bögrés piskóta egy egyszerű és gyorsan elkészíthető sütemény, amely mindig sikert arat. A recepthez csak néhány hozzávalóra van szükséged, és a sütési idő is nagyon rövid. A bögrés piskóta tökéletes desszert egy gyors ebéd vagy vacsora után, vagy akár egy ünnepi alkalomra is. A bögrés piskóta rendkívül variálható, így tetszés szerint ízesíthetjük gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal vagy akár mogyorókrémmel is.

Mennyi idő elkészíteni a bögrés piskótát?

A bögrés piskóta elkészítése villámgyors!
Előkészítés: 5 perc
Sütési idő: 2-3 perc

Milyen eszközök szükségesek?

Ezt a receptet úgy alkottuk meg, hogy a lehető legkevesebb eszköz, hozzávaló is elég legyen a bögrés piskóta elkészítéséhez.

  • 1 darab bögre
  • 1 darab kis tál vagy egy bögre
  • 1 habverő (vagy tejhabosító)
  • 1 db teáskanál
  • 1 darab evőkanál
  • Mikrohullámú sütő

Hozzávalók

Most egy bögényi piskótához nézzük meg az alapanyagokat!

  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 csipet só

Bögrés piskóta elkészítése

Ebben a pár lépésben megnézzük, hogyan kell jól elkészíteni a bögrés piskótát.

  1. Törjük fel a tojást úgy, hogy a tojás fehérjét és a sárgáját különválasszuk. Célszerű a tojásfehérjét egy kis tálba tenni, ha nincs tejhabosítónk.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük. Ez kb 2-3 perc alatt megvan.
  4. A tojás sárgájához hozzáadjuk a teáskanál porcukrot.
  5. A habhoz hozzáadjuk óvatosan a cukros tojássárgáját. Figyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot!
  6. Végén jöhet az evőkanál liszt. Ezt is óvatosan dolgozzuk el.
  7. Az elkészült masszát 2-3 percre behelyezzük a mikrohullámú sütőbe sütni.

Tipp

Bögrés sütemények készítéséhez nagyon hasznos egy tejhabosító. Ezzel gyorsabban és kényelmesebben felverhetjük a tojásfehérjéből a habot.