A bögrés banános kevert sütit gyakran készítjük családi összejöveteleken és ünnepi alkalmakkor. Egyszerű elkészítése és isteni íze miatt mindenki kedvence lehet.
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 40 perc
Hűtési idő (opcionális): 30 perc
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 3 érett banán
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 bögre tej
- 1/2 bögre darált dió (opcionális)
- 1/2 bögre csokoládéchips (opcionális)
Elkészítés:
- Először melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (356°F) és készíts elő egy közepes méretű tepsit, amit kikenhetsz vagy bélelhetsz sütőpapírral.
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
- A banánokat villával pépesítsd, majd keverd össze az olvasztott vajjal, tojásokkal, vanília kivonattal és tejjel.
- Öntsd a banános keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd óvatosan forgasd össze. Ha szeretnéd, most adhatsz hozzá darált diót és csokoládéchips-et is.
- Öntsd a tésztát előkészített tepsibe, majd süsd 40 percig, vagy amíg a süti teteje aranybarna és egy fogpiszkálóra szúrva már nem ragad.
- Ha kivetted a sütőből, hagyd kihűlni a tésztát. A hűtési idő opcionális, de segít a süti szeletelésében.
Tálalási tippek:
A bögrés banános kevert sütit porcukorral meghintve és egy kis vaníliafagylalttal tálalhatod. Frissen sütve vagy akár másnap is isteni finom lesz.