Az őszi napok elengedhetetlen kísérője az isteni almás sütemény. Illata betölti a konyhát, és az édeskés almák édes-töményes kombinációja igazi ízorgiát nyújt. Próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető receptet, és garantáltan elvarázsolja majd az ízlelőbimbóidat!
Előkészítés: 20 percSütési idő: 40 perc
Hozzávalók
- 4 közepes méretű alma (megtisztítva, meghámozva és vékonyan szeletelve)
- 2 csésze finomliszt
- 1 és 1/2 csésze cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kibélelünk egy 23x23 cm-es tepsit sütőpapírral vagy kivajazzuk.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, fahéjat, szerecsendiót, sót és sütőport.
- Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, tojásokat és vaníliakivonatot.
- Lassan adjuk hozzá a nedves összetevőket a szárazhoz, folyamatosan keverjük, amíg egy homogén tésztát kapunk.
- Öntsük a tésztát előkészített tepsibe, majd egyenletesen terítsük el a szeletelt almákat a tetején.
- Süsd 35-40 percig, vagy amíg a sütemény aranybarna és a villát betűzve kivonod, tiszta.
- Hagyd hűlni, majd szeleteld fel, és szolgáld fel egy kis vaníliafagylalt vagy tejszínhab társaságában.
Ez az almás sütemény recept garantáltan a kedvenceddé válik az első harapástól kezdve. Próbáld ki, és élvezd az őszi ízorgia minden falatját!