Almás csodasütemény recept

Kategória: Sütemény receptek
Almás csodasütemény recept thumbnail

Az őszi napok elengedhetetlen kísérője az isteni almás sütemény. Illata betölti a konyhát, és az édeskés almák édes-töményes kombinációja igazi ízorgiát nyújt. Próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető receptet, és garantáltan elvarázsolja majd az ízlelőbimbóidat!

Előkészítés: 20 perc
Sütési idő: 40 perc

Hozzávalók

  • 4 közepes méretű alma (megtisztítva, meghámozva és vékonyan szeletelve)
  • 2 csésze finomliszt
  • 1 és 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 csésze olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kibélelünk egy 23x23 cm-es tepsit sütőpapírral vagy kivajazzuk.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, fahéjat, szerecsendiót, sót és sütőport.
  3. Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, tojásokat és vaníliakivonatot.
  4. Lassan adjuk hozzá a nedves összetevőket a szárazhoz, folyamatosan keverjük, amíg egy homogén tésztát kapunk.
  5. Öntsük a tésztát előkészített tepsibe, majd egyenletesen terítsük el a szeletelt almákat a tetején.
  6. Süsd 35-40 percig, vagy amíg a sütemény aranybarna és a villát betűzve kivonod, tiszta.
  7. Hagyd hűlni, majd szeleteld fel, és szolgáld fel egy kis vaníliafagylalt vagy tejszínhab társaságában.

Ez az almás sütemény recept garantáltan a kedvenceddé válik az első harapástól kezdve. Próbáld ki, és élvezd az őszi ízorgia minden falatját!