Kulináris Tiramisu Torta Recept, Ami Bűvöletbe Ejt!

Kategória: Torta receptek
Kulináris Tiramisu Torta Recept, Ami Bűvöletbe Ejt!
 thumbnail

Az Olasz ízek kifinomult mesterműve

Hozzávalók

  • 200 g babapiskóta
  • 2 csésze erős kávé
  • 3 evőkanál rum (opcionális)
  • 500 g mascarpone sajt
  • 1/2 csésze porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1/2 csésze habtejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés

  1. Először készítsük el a kávéfürdőt. Egy lapos tálban keverjük össze az erős kávét a rummal (opcionális). Hagyjuk kissé kihűlni.
  2. Egy másik tálban verd fel a mascarponét a porcukorral, majd add hozzá a tojássárgákat. Keverd alaposan össze, hogy krémes és sima állagú legyen.
  3. Egy külön tálban verd fel a habtejszínt a vanília kivonattal, majd óvatosan forgasd össze a mascarponés masszával.
  4. Vegyük elő a tortaformát, és kezdjük el az összeállítást. Mártsd meg rövid ideig a babapiskótákat a kávéfürdőben, majd helyezd azokat az aljára úgy, hogy egyenletesen beterítsék a felületet.
  5. Kenj egy réteg mascarponés krémet a babapiskótákra, majd ismételjük meg az eljárást: piskóták, krém, piskóták, krém. Az utolsó réteget pedig kakaóporral hintsd meg.
  6. A torta elkészítését befejezve tedd a hűtőbe, és hagyd legalább 4 órán át pihenni.
  7. Amikor tálalásra kerül a sor, vágj szeleteket a tiramisu tortából, és díszítsd egy kevés kakaóporral.

Reméljük, hogy élvezni fogod ezt a fantasztikus tiramisu torta receptet!