Sacher torta recept - Egy kis szelet Bécs a saját otthonodban

Kategória: Torta receptek
Sacher torta recept - Egy kis szelet Bécs a saját otthonodban thumbnail

A Sacher torta, egy pompás osztrák ínyencség, mely a csokoládé és sárgabarack mesteri ötvözeteként ragyog a desszertek világában. Ez a gazdag és bájos sütemény egy valódi kulináris csemege, amely egyesíti az édességek finomságát a kiváló minőségű csokoládé és a gyümölcsös lekvár harmonikus találkozásában. Az elkészítése pedig egy olyan kulináris kaland, amelyben az ízek és textúrák összjátékával garantáltan lenyűgözöd vendégeidet vagy saját ízlelőbimbóidat.

Hozzávalók:

A tortalap elkészítéséhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 150 g kristálycukor
  • 150 g puha vaj
  • 150 g magas minőségű étcsokoládé
  • 150 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor

A tortalap töltelékéhez:

  • 150 g sárgabarack lekvár

A csokoládé bevonathoz:

  • 200 g étcsokoládé
  • 100 g vaj

Díszítéshez (opcionális):

  • Szeletelhető sárgabarack

Elkészítési idő:

Az elkészítési idő összesen kb. 2,5-3 óra, mely a következő részekre oszlik:

  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 25-30 perc
  • Pihentetés: 1-2 óra
  • Csokoládé bevonat készítése: 15 perc
  • Díszítés: 15 perc

Elkészítés lépésről lépésre:

1. Előkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy 22-24 cm átmérőjű tortaformát. Vajazz meg és szórd meg liszttel, vagy használj sütőpapírt a forma kibéleléséhez.

2. A tortalap elkészítése:

  1. Vízgőz felett olvaszd fel a 150 g csokoládét. A víz ne érjen hozzá a tálhoz.
  2. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, hagyd kihűlni egy kicsit.
  3. Vajjal és cukorral keverd habosra a tojássárgákat.
  4. Add hozzá a langyos csokoládét, majd a liszttel és sütőporral elkevert lisztet. Keverd simára.
  5. Verd fel a tojásfehérjét habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába.
  6. Öntsd a masszát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a tortalap kisütött és rugalmas a tapintásra.

3. A torta tölteléke:

  1. Amikor a tortalap kihűlt, vágd ketté vízszintesen, és kenj rá egyenletesen a sárgabarack lekvárból egy réteget.
  2. Helyezd vissza a torta tetejét a töltelékkel.

4. Csokoládé bevonat elkészítése:

  1. Olvaszd fel a 200 g étcsokoládét vízgőz felett.
  2. Add hozzá a 100 g vajat, és keverd simára, majd hagyd hűlni néhány percig.

5. A torta bevonása:

  1. Öntsd a csokoládé bevonatot a torta tetejére és oldalára egyenletesen. Használhatsz egy spatulát a sima felület kialakításához.
  2. Ha szeretnéd, díszítheted szeletelt sárgabarackkal vagy hagyhatod egyszerűen csokoládéval borítva.

6. Pihentetés és tálalás:

Hagyd a tortát legalább 1-2 órán keresztül pihenni, hogy a csokoládé bevonat megdermedjen.

Vágd szeletekre és tálald a vendégeknek egy finom csészével kávéval vagy teával.

Most, hogy ismered a Sacher torta receptjét, ne habozz kipróbálni ezt az osztrák finomságot, és élvezd a kényeztető ízeket! Jó étvágyat kívánunk!