Mesteri Alkotás: Az Ínycsiklandó Oroszkrém Torta Receptje

Kategória: Torta receptek
Mesteri Alkotás: Az Ínycsiklandó Oroszkrém Torta Receptje thumbnail

Az oroszkrém torta egy ínycsiklandó és gazdag desszert, amely a világ minden táján kedvelik. Ez a klasszikus sütemény tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra vagy különleges desszertre vágyó napra. A krémes és édes töltelék tökéletesen harmonizál a puha és pillekönnyű tésztával, miközben a kakaóporral díszített teteje igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Ismerd meg az oroszkrém torta elkészítésének pontos módját, hogy ezzel a desszerttel garantáltan elkápráztasd a vendégeidet és kényeztesd az ízlelőbimbóikat.

Előkészítési idő: kb. 30 perc
Sütési idő: kb. 45 perc

Összetevők

  • 300 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 300 g porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 2 evőkanál vanília kivonat
  • 300 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 ml tej
  • 6 tojásfehérje
  • 200 g cukor
  • 500 ml habtejszín
  • 2 evőkanál kakaópor a díszítéshez

Lépések

  1. Először előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra, majd kivajazzuk és kilisztezzük egy 26 cm-es tortaformát.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a porcukrot, amíg habos és könnyű állagú lesz. Adjuk hozzá a tojássárgákat egyesével, majd keverjük hozzá a vanília kivonatot is.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a lisztkeveréket a vajas keverékhez, és jól dolgozzuk össze. Lassan öntsük hozzá a tejet is, és keverjük addig, amíg egyenletes és sima tésztát kapunk.
  4. Egy újabb tálban verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot apránként, és tovább verjük, amíg fényes és szilárd habot kapunk.
  5. A tojásfehérje habot óvatosan keverjük a tésztához, hogy megőrizzük a hab légbuborékait. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl erősen.
  6. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd tegyük a sütőbe. Süssük 45 percig, vagy amíg a torta aranybarnára sül, és ha tűpróbát végzünk, a tű tiszta marad.
  7. Amikor a torta megsült, hagyjuk kihűlni a formában 10-15 percig, majd óvatosan vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni egy rácsra helyezve.
  8. Eközben készítsük el az oroszkrém tölteléket. Egy tálban verjük fel a habtejszínt kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a porcukrot.
  9. Vágjuk ketté vízszintesen a kihűlt tortát, majd kenjük meg az alsó lapot bőségesen az elkészített krémmel. Helyezzük rá a torta felső részét, majd kenjük be a torta oldalát és tetejét is a maradék krémmel.
  10. Végül díszítsük a tortát kakaóporral, amit szitáljunk a tetejére. Ajánlott hidegen tálalni.