Varázslatos Mozart Torta: Készítsd el otthon ezt a mennyei desszertet!

Kategória: Torta receptek
Varázslatos Mozart Torta: Készítsd el otthon ezt a mennyei desszertet! thumbnail

Sütési idő: 30 perc

Hűtési idő: 2 óra

Hozzávalók:

  • A piskótahoz:
    • 4 tojás
    • 120 g porcukor
    • 120 g liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
  • A diós marcipán réteghez:
    • 150 g darált dió
    • 150 g porcukor
    • 150 g marcipánmassza
    • 2 evőkanál rum
  • A krémhez:
    • 250 ml habtejszín
    • 200 g tejcsokoládé
    • 50 g vaj
    • 1 teáskanál instant kávé
  • A díszítéshez:
    • 100 g tejcsokoládé
    • 50 g fehércsokoládé
    • Mandulaforgács vagy mandulaszirmok

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a piskótát. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (160°C légkeverésnél). Készítsünk elő egy 22 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, és zsírozzuk ki.
  2. A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan adjuk hozzá a porcukrot, és folytassuk a habverést, amíg szép fényes és sűrű habot kapunk.
  3. A sárgákat keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bele a habba. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is, és óvatosan keverjük össze.
  4. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd süssük 20 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna és rugalmas lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy már ne maradjon rajta nyers tészta. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  5. Közben készítsük el a diós marcipán réteget. Egy tálban keverjük össze a darált diót, porcukrot, marcipánt és rumot. Gyúrjuk össze egy gombóccá, majd nyújtsuk ki egy kicsit nagyobbra, mint a piskóta.
  6. A kihűlt piskóta tetejére helyezzük a diós marcipánt.
  7. A krém elkészítéséhez olvasszuk fel a tejcsokoládét vízfürdő felett, majd hűtsük kissé. Keverjük össze a vajat és az instant kávét a felolvasztott csokoládéval.
  8. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe.
  9. A krémet simítsuk a diós marcipán réteg tetejére, majd hűtsük legalább 2 órán át, hogy jól dermedjen.
  10. A díszítéshez olvasszuk fel a tejcsokoládét és a fehércsokoládét külön tálakban. Ecset segítségével díszítsük a torta tetejét a két csokoládéval, és szórjuk meg mandulaforgáccsal vagy mandulaszirommal.
  11. Vágjuk fel szeletekre, és élvezzük a Mozart torta ízét!

Jó étvágyat!