Gesztenyés brownie: A karácsonyi csokoládévarázs

Kategória: Sütemény receptek
Gesztenyés brownie: A karácsonyi csokoládévarázs thumbnail

A karácsonyi sütés-főzés ideje elérkezett, és mi sem lenne jobb módja az ünnepek hangulatának megteremtésének, mint egy finom és egyedi desszert elkészítése? Ez a gesztenyés brownie recept tökéletes választás a családi összejövetelekre vagy a baráti karácsonyi bulikra. A selymes gesztenyepüré és az ízletes csokoládé tökéletes párost alkotnak ebben az egyszerűen elkészíthető süteményben. Kövesd az alábbi lépéseket, és készítsd el ezt az ínycsiklandó gesztenyés brownie-t az idei ünnepekre!

Hozzávalók

  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 200 g gesztenyepüré
  • 3 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 teáskanál só
  • 100 g liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy négyzet alakú sütőformát, amit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Olvaszd fel a csokoládét és a vajat vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Keverd simára, majd hagyd kihűlni egy kicsit.
  3. Egy nagy tálban keverd össze a gesztenyepürét, tojásokat, cukrot, vaníliát és sót.
  4. Keverd hozzá a kihűlt csokoládés-vajas keveréket, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport. Keverd simára az egészet.
  5. Öntsd a tésztát a előkészített sütőformába, majd süsd 25-30 percig, vagy amíg a közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
  6. Hagyd kihűlni, majd vágd kockákra és tálald.