Eszterházy Torta Recept - Klasszikus Desszert Elkészítése Otthon

Kategória: Torta receptek
Eszterházy Torta Recept - Klasszikus Desszert Elkészítése Otthon thumbnail

Előkészítési idő: 45 perc

Sütési idő: 20-25 perc

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 200 g őrölt dió
  • 200 g porrá őrölt keksz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 300 ml tejszín
  • 150 g porcukor (a krémhez)
  • 150 g vaj (a krémhez)
  • 1 csomag vaníliás cukor (a krémhez)
  • 150 g reszelt csokoládé (a díszítéshez)

Elkészítés:

  1. Válasszuk szét a tojásfehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket verd kemény habbá a porcukorral.
  2. Keverjük hozzá a vanília kivonatot, az őrölt diót, a porrá őrölt kekszet és a sütőport a tojásfehérjékhez. Óvatosan dolgozzuk össze.
  3. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egyenletesen simítsuk el.
  4. Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
  5. Míg a piskóta sül, készítsük el a krémet. A tejszínt verjük fel kemény habbá a porcukorral és a vaníliás cukorral. A vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a habos tejszínt, és keverjük össze.
  6. Amikor a piskóta kihűlt, kenjük rá a krémet egyenletesen.
  7. Szórjuk meg reszelt csokoládéval a torta tetejét.
  8. Hűtsük le a tortát hűtőszekrényben legalább 2 órán keresztül, hogy jól összeálljon.

Tálalási ötletek:

Az Eszterházy tortát szeletelve tálaljuk. Friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.